Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την πρόταση της Ρωσίας για κοινή δράση στη Συρία




Μάιος 20, 2016.

Ουάσιγκτον.


Το Πεντάγωνο την Παρασκευή απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας να ξεκινήσουν κοινές αεροπορικές επιδρομές κατά των εξτρεμιστών από την επόμενη εβδομάδα στη Συρία, όπου θα διεξάγουν ξεχωριστές  επιχειρήσεις βομβαρδισμών, όπως σημειώνει η λιβανική ‘ The Daily Star.
«Εμείς δεν συνεργαζόμαστε και δεν συντονιζόμαστε με τους Ρώσους για τυχόν επιχειρήσεις στη 



Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις στους δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα έχουν ξεχωριστούς στρατιωτικούς στόχους.



«Οι ρωσικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν και αποκαθιστούν το καθεστώς Άσαντ, ενώ εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στην εξουδετέρωση και νίκη του ISIS», δήλωσε ο Ντέιβις.




Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ρώσος  υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, πρότεινε οι δύο χώρες να ξεκινήσουν κοινές επιχειρήσεις κατά της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και άλλες παράνομες ένοπλες ομάδες που δεν υποστηρίζουν την εύθραυστη ανακωχή που επιβλήθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας και της Ουάσιγκτον από τον Φεβρουάριο.



 Πρότεινε, ακόμη, να γίνουν κοινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί  σε «συνοδείες που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά, καθώς και ένοπλες ομάδες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία».



Ο Ντέιβις δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει επίσημη πρόταση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το λιβανικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ