Πρόεδρος Σερβίας: Η Δύση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη νίκη του σοβιετικού στρατού στη ναζιστική Γερμανία




Φωτό: Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε με το λαό,  στην πορεία στην 71η επέτειο της νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, κρατώντας το πορτραίτο του πατέρα του, Βλαντίμιρ Πούτιν Σπυριντόνοβιτς, που πολέμησε στο μέτωπο

Μάιος 9, 2016.


Η Δύση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη νίκη του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, όπως δημοσιεύει το ‘Κρος’ επικαλούμενο δημοσίευμα του ‘Sputnik’.




Σήμερα η Ρωσία γιορτάζει τα 71 χρόνια της Ημέρας της Νίκης- μία ημέρα αργότερα από τους δυτικούς συμμάχους της,  κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.



Η σημερινή γιορτή  στη Ρωσία, σε άλλες χώρες συμπίπτει με την 66η επέτειο της  Ημέρας της Ευρώπης.


«Προσπαθούν να διαγράψουν  την 9η Μαΐου, τη μεγαλύτερη ημέρα στη σύγχρονη ιστορία, αλλά τίποτε δεν μπορεί να σβήσει αυτή τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας, τη νίκη των Σοβιετικών κατά του κακού», είπε ο Νίκολιτς.



Μία έρευνα της IFop* και Populus**- πριν από τον εορτασμό - έδειξε ότι, φέτος, μόνο το 14 των Αμερικανών, Γάλλων, Γερμανών και Βρετανών, πιστεύουν ότι η Σοβιετική Ένωση έχει πράξει τα μέγιστα στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.



Ο Νίκολιτς τόνισε ότι η ΕΕ έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η Σερβία δεν πρόκειται να θυσιάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, παρά την προθυμία του Βελιγραδίου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ο ίδιος αναμένει σύντομα από την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις της κατά της Μόσχας.


--
* The Institut français d'opinion publique (IFOP)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ