Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες




Μάιος 24, 2016.

Οι τζιχαντιστές του ISIS χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες στην de facto πρωτεύουσα τους, Ράκα, σύμφωνα με μαρτυρία ενός ακτιβιστή που περιπλέκει τα πράγματα καθώς η κουρδική- αραβική συμμαχία έχει ξεκινήσει επίθεση στην περιοχή.




Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας που αποτελούν μια συμμαχία επτά μηνών μεταξύ των Κούρδων και των Αράβων, εξαπέλυσαν την Τρίτη επίθεση σε περιοχές βορείως της Ράκα.



Η επίθεση αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές προσπάθειες για κατάληψη των εδαφών τα οποία ελέγχει το ‘ισλαμικό κράτος’ και  για τα οποία είχε κηρύξει  το αυτοαποκαλούμενο ‘χαλιφάτο’ που επεκτείνεται εκατέρωθεν των συριακών-ιρακινών συνόρων.



«Χρησιμοποιούν τους αμάχους ως προκάλυμμα.  Έτσι μπορείς να τους βρεις στο ίδιο κτήριο. Σε αστικά κτήρια θα βρείτε δύο ή τρία διαμερίσματα που ανήκουν σε μαχητές του ISIS», είπε ο Αμπντέλ Αζίζ αλ Χάμζα, συνιδρυτής  της ομάδας «στη Ράκα Σφάζονται Αθόρυβα».



Ο ίδιος θα επισημάνει ότι κρύβονται και μέσα σε σχολεία, επειδή αυτά έχουν υπόγεια, ώστε να προστατεύονται από τις αεροπορικές επιδρομές και αυτά περιβάλλονται από αστικά κτήρια.



Υπολογίζεται ότι περίπου 50 χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη αυτή.
«Οι πολίτες δεν μπορούν να αφήσουν την πόλη τους, είναι πολιορκημένοι», είπε ο Χάμζα, ο οποίος διέφυγε από τη Ράκα τον Ιανουάριο του 2014 και ζει τώρα στη Γερμανία.



«Η ISIS δεν αφήνει κανέναν να εγκαταλείψει την πόλη. Την ίδια στιγμή, η ίδια η ζωή έχει γίνει δέκα φορές πιο ακριβή στην πόλη» είπε χρησιμοποιώντας ένα αρκτικόλεξο για το ISIS.



Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους αρκετές χιλιάδες εξτρεμιστές του ISIS αμύνονται στη Ράκα, ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αριθμούν περίπου 30 χιλιάδες μαχητές, σημειώνει το λιβανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ