Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ χαλάει τα σχέδια της Τουρκίας να ελέγξει το Χαλέπι




«Το τουρκικό πυροβολικό έχει χτυπήσει σε θέσεις μαχητών του ‘ισλαμικού κράτους’ βόρεια του Χαλεπίου. Οι  θέσεις τους εντοπίστηκαν με τη βοήθεια μη επανδρωμένων και καταστράφηκαν 55 από αυτές»

Μάιος 8, 2016.

Το τουρκικό πυροβολικό έχει προξενήσει μια σειρά από βομβαρδισμούς σε θέσεις των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ βόρεια του Χαλεπίου.


Όπως σημειώνεται από το πόρταλ πληροφόρησης και ανάλυσης ‘Free News’ [http://free-news.su/] οι Τούρκοι έχουν εντοπίσει τις θέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούν σε όλη τη συνοριογραμμή με τη Συρία και το Ιράκ.



Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτων η τρομοκρατική ομάδα του ISIS,  έχει καταλάβει το σημαντικό  συνοριακό χωριό Ντούντιγιαν στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου έπειτα από αιματηρές μάχες με ισλαμιστές του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ και την ομάδα «Αλ Σαμίγια Τζιμπχάτ» [«Μέτωπο Λεβανίνης»].



Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται σε στρατηγική θέση στα σύνορα με την Τουρκία και το Σάββατο φιλο- τουρκικές  ένοπλες ομάδες εμφανίσθηκαν στα ανατολικά του χωριού. Εκτός από την κατάληψη του Ντούντιγιαν οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στους οικισμούς Ντάλα, Χαουάρ Κιλίς και Χαρντζάλα.



Ωστόσο, αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν από αυτά τα χωριά καθώς τις θέσεις τους άρχισε να χτυπά η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ