Ανώτερος Αμερικανός Διοικητής επισκέφθηκε κρυφά τη Συρία





 Ο Βότελ επισκέφθηκε περιοχές της βόρειας Συρίας προκειμένου να οργανώσει ομάδες της αντιπολίτευσης

Μάιος 22, 2016.


Ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή,  στρατηγός Τζόζεφ Βότελ (Joseph Votel), επισκέφθηκε κρυφά τη Συρία το Σάββατο για να συζητήσει την ενδεχόμενη επίθεση στη Ράκα, σύμφωνα με αξιωματούχους.




Τα ταξίδι του Αμερικανού στρατιωτικού αξιωματούχου είχε ως στόχο τη διοργάνωση,  μέσα στην εμπόλεμη ζώνη,   των αραβικών και κουρδικών στοιχείων για μια εκστρατεία κατά στελεχών του Ισλαμικού κράτους (Daesh) προκειμένου να τους απομακρύνουν από τη Συρία.



Ο Βότελ είναι ο πιο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που ταξίδευσε στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου.


Έχει ζητηθεί από το CNN να μην αποκαλυφθούν οι ακριβείς τοποθεσίες των πολλαπλών τοποθεσιών που επισκέφθηκε στο συριακό έδαφος. Το CNN συμφώνησε, επίσης, να μην αποκαλύψει τις προφυλάξεις που ελήφθησαν προκειμένου να φθάσει ο Βότελ στη Συρία, καθώς και του τρόπου που αφίχθη αεροπορικώς στο συριακό έδαφος.



Στον απόηχο της επίσκεψης του Μπρέτ Μακ Γκάρκ ( Brett Mc Gurk) του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Συμμαχία κατά του Ισλαμικού κράτους (Daesh), αναφέρθηκε ότι ένας από τους σκοπούς του ταξιδιού του ήταν να προετοιμάσει την επίθεση κατά της Ράκα που είναι το προπύργιο των τρομοκρατών στη Συρία από το 2013.



Ο Βότελ φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους που είχε μαζί του ότι:«δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Δεν θέλω να εικάζουν οι άνθρωποι τι κάνουμε εδώ. Ο αμερικανός λαός πρέπει να έχει το δικαίωμα να δει τι κάνουμε εδώ».



Ο Βότελ έφθασε στη βόρεια Συρία από το Ιράκ, όπου είχε συνάντηση την Παρασκευή με Αμερικανούς και Ιρακινούς στρατιωτικούς διοικητές.


Στη Συρία συναντήθηκε με αμερικανούς συμβούλους που εργάζονται με συριο-άραβες  μαχητές  και διαβουλεύθηκε με τους ηγέτες  των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, μια ομάδα που αποτελείται από μαχητές αραβικής και κουρδικής καταγωγής και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.



Στη Συρία έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες για την καταπολέμηση του Συριακού Αραβικού Στρατού σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνει «Middle east news agency»
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ