Αφίσες με τις λέξεις «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στα λεωφορεία του Λονδίνου





Μάιος 9, 2016.


Μία από  τις σημαντικές ανθρωπιστικές οργανώσεις των Μουσουλμάνων στη Βρετανία,  αποφάσισε να πληρώσει αφίσες, αμέσως μετά την εκλογή του νέου μουσουλμάνου δημάρχου στο Λονδίνο, σε 640 λεωφορεία της χώρας με ισλαμικό μήνυμα που θα έχει, όπως λέει, στόχο την αλληλεγγύη προς τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.





Σημειώνεται ότι το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Λέστερ, το Μάντσεστερ και το Μπράντφορντ αναγνωρίζονται ως οι περιοχές με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό.




Αυτός  ήταν και ένας από τους λόγους που μία από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις του Λονδίνου αποφάσισε να διαφημίσει με την ευκαιρία του ραμαζανιού,  στις 23 Μαΐου,  την τοποθέτηση σε περίπου 640 λεωφορεία των πόλεων αυτών τη διαφημιστική αφίσα για τον ‘Αλλάχ’.




Ισλαμιστές μελετητές πιστεύουν ότι η αφίσα που γράφει «Subhan Allah» (Δόξα στον Αλλάχ), ερμηνεύει μια θετική πλευρά της μουσουλμανικής πίστης.




Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, οι μουσουλμάνοι πρέπει να δωρίσουν 2,5 τοις εκατό του εισοδήματός τους σε φτωχούς και άπορους, μια ενέργεια που ονομάζεται ‘Ζακάτ’ και αποτελεί μέρος των «πέντε πυλώνων του Ισλάμ», σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ‘The Independent’.



--




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ