Σκόπια: Το Κοινοβούλιο άνοιξε το δρόμο για την ακύρωση της απονομής χάριτος του Ιβάνοφ



Κατόπιν των πολλαπλών διεθνών πιέσεων, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων,  του σλαβικού VMRO-DPMNE  και του αλβανικού DUI,  αναγκάσθηκαν να ψηφίσουν τροποποιήσεις για αποφάσεις περί απονομής χάριτος σε πολιτικούς,  από τον πρόεδρο της χώρας

Μάιος 20, 2016.

Το Κοινοβούλιο του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM) ενέκρινε τροποποιήσεις για την απονομή χάριτος που ανοίγει το δρόμο στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε πριν από έναν μήνα  για την απονομή χάριτος σε 50 αξιωματούχους που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



 
Οι αλλαγές που έχουν εγκριθεί μόνο με τις ψήφους του κυβερνώντος συνασπισμού VMRO DPMNE  και DUI,  προβλέπουν δύο δυνατότητες για τον πρόεδρο,  ώστε να μπορεί να επικαλεσθεί ακύρωση αποφάσεων του για απονομή χάριτος.



«Οι εγκεκριμένες τροποποιήσεις καλύπτουν την νομική πλευρά για την ανάκληση της απόφασης του προέδρου», δήλωσε ο Ίλια Ντιμόφσκι, βουλευτής του VMRO. Ο εκπρόσωπος του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση – DUI, Ταλάτ Τζαφέρι,  δήλωσε ότι οι αλλαγές που εγκρίθηκαν αποτελούν ένα βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.



«Η πρωτοβουλία αυτή των κυβερνώντων κομμάτων είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση που προκάλεσε την απόφαση του προέδρου Ιβάνοφ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του DUI.



Για την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η πρόταση των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δεν είναι πλήρης, διότι δεν καταργεί τη δυνατότητα να λάβει και πάλι ο πρόεδρος της χώρας».



Ina-online.net



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ