Η Ρωσία δημιούργησε το πρώτο αντιπυραυλικό σύστημα στον κόσμο για αλεξιπτωτιστές




Μάιος 8, 2016.

Η Ρωσία ανέπτυξε ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας σχεδιασμένο να τοποθετείται σε αλεξίπτωτο για την προφύλαξη των αλεξιπτωτιστών από τις επίγειες δυνάμεις και εχθρικά αεροπλάνα που λειτουργούν σε υψηλά και μεσαία ύψη.




Το αμυντικό σύστημα ονομάζεται «Πτιτσέλοφ»[ ‘Птицелов’], είναι ένα υβρίδιο του γνωστού συστήματος κανονιού Παντσίρ Σ2 [Панцир С2] που τοποθετείται στο θωρακισμένο όχημα БМД-4М [BMD-4M].



Καρδιά του νέου πολύπλοκου αντιπυραυλικού συστήματος είναι το σύστημα εδάφους-αέρος Παντσίρ Σ2 που μπορεί να ανιχνεύσει στόχους  σε ύψος από 15 μέτρα ως 15 χιλιόμετρα και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.



Οι ρουκέτες του Παντσίρ Σ2 κινούνται με ταχύτητα μέχρι 3.600 χλμ/ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καταρρίψουν κάθε αεροσκάφος, πύραυλο κρουζ ή επανδρωμένο αεροσκάφος.



Το νέο σύστημα αποτελείται από 2χ6 εκτοξευτές ρουκετών με ένα πυργίσκο ελέγχου που περιστρέφεται σε 360 μοίρες.



Ο πυργίσκος έχει σύστημα αναγνώρισης στόχων και συνδέεται με το σύστημα διαχείρισης πτήσης των πυραύλων.



Λειτουργεί σε οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες, βράδυ ή μέρα.


Το νέο σύστημα «Πτιτσέλοφ» θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία μέχρι πρόσφατα στηριζόταν σε κλασικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία ήταν ευάλωτα από επίγειες δυνάμεις.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ