Η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir και οι πιθανότητες τρομοκρατικής επίθεσης




Φωτο από το «Flightradar24»


Μάιος 19, 2016.



Η αιτία για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας της Μεσογείου , είναι πιθανόν να οφείλεται  σε τρομοκρατική επίθεση, όπως γράφει η ‘Times Live’ επικαλούμενη εμπειρογνώμονες.




Η εικασία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι τόσο η Γαλλία, όσο και η Αίγυπτος,  το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχοι των Ισλαμιστών τρομοκρατών, σημειώνει η ιστοσελίδα  «http://izvestia.ru» .



Μια μεγάλη έκρηξη από τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα, για παράδειγμα, είναι απίθανη, λένε οι ειδικοί, τονίζοντας ότι το σκάφος ήταν σχετικά νέο, κατασκευάσθηκε το 2003. 


Επιπλέον, σε μια τέτοια ατυχία, το αεροσκάφος δεν  οδηγείται σε άμεση καταστροφή,  πάντοτε το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα της ενημέρωσης για αυτό.



Τα Airbus A320 θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα.
 Παγκοσμίως κάθε 30 δευτερόλεπτα απογειώνονται και προσγειώνονται  εκατοντάδες αεροπλάνα. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών, δήλωσε ο πρώην διευθυντής ερευνών της γαλλικής υπηρεσίας ερευνών Jean Paul Troadek, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει και όλα τα αιγυπτιακά Airbus A320 της EgyptAir.



Δεν καταρρίφθηκε από Ομάδες Ισλαμιστών



Οι ειδικοί αποκλείουν την εκδοχή ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να καταρριφθεί  από το έδαφος.  Όταν εξαφανίσθηκε από το ραντάρ βρισκόταν σε υψόμετρο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση  τα φορητά συστήματα πυραύλων που χρησιμοποιούνται από Ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή.


Πιο πιθανή είναι η έκρηξη από το εσωτερικό του σκάφους, αφού δεν δόθηκε η δυνατότητα  στο πλήρωμα να δώσει σήμα κινδύνου.



Για το ίδιο θέμα η ιστοσελίδα Sputnik,  αναφέρεται σε γαλλικές πηγές  και σημειώνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η πτήση της EgyptAir flight MS804,  συνετρίβη καθ’ οδόν από το Παρίσι στο Κάιρο και είπε ότι καμία υπόθεση δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

 Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ, δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στο σκάφος, που εξαφανίσθηκε  πάνω από ύδατα της Μεσογείου την Πέμπτη.

Πηγές : Izvestia.ru,  Sputniknews,com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ