Η ISIS κάνει δοκιμές χημικών όπλων σε φυλακισμένους









Μάιος 22, 2016.


Η τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’ φέρεται να δοκιμάζει εντόπιες χημικές ουσίες, όπως χλώριο και αέριο μουστάρδας σε κρατούμενους που βρίσκονται έγκλειστοι  στο κυβερνείο της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.




Η πληροφορία προέρχεται από κατοίκους που διαμένουν κοντά στην υποτιθέμενη φυλακή στην περιοχή Αλ Αντάλους, που είπαν ότι έχουν δει  παιδιά που πάσχουν από εξανθήματα και παρουσιάζουν δύσκολη αναπνοή.



Η τρομοκρατική οργάνωση έχει επίσης μεταφέρει χημικά όπλα στα εργαστήριά της που βρίσκονται σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες γειτονιές μέσα στο προπύργιο της Μοσούλης, προκειμένου τα μέλη της να αποφύγουν ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις του Συνασπισμού.



Οι ντόπιοι είπαν ότι  οι μαχητές της ISIS πρόσφατα έχουν χρησιμοποιήσει σπίτια στη γειτονιά αλ Μοχαντέσεν, που ήταν κάποτε πλούσια χριστιανική συνοικία και τώρα που καταλήφθηκε από τους μαχητές την χρησιμοποιούν για χημικά πειράματα.



Δεκάδες νεκρά κουνέλια και σκύλοι βρέθηκαν σε κοντινούς κάδους απορριμμάτων.

 Η οργάνωση  ISIS έχει κατάσχει χημικά που βρίσκονταν αποθηκευμένα στη Συρία και το Ιράκ και τώρα όπως πιστεύεται αναπτύσσει τα δικά της χημικά όπλα για να επιτεθεί στους εχθρούς της.




Πιστεύεται, επίσης ευρέως, ότι στα εργαστήρια αυτά βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός επιστημόνων τους οποίους χρησιμοποιούσε η ιρακινή κυβέρνηση υπό την  διοίκηση του Σαντάμ Χουσεΐν.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ