Τουρκία : Επιθέσεις PKK στα νοτιοανατολικά- Ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας





Μάιος 17, 2015

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, όπως παρουσιάζονται στις φωτό,  αναφέρονται σε επιθέσεις ανταρτών της Κουρδικού Εργατικού Κόμματος – PKK κατά του τουρκικού στρατού στις κυρίως κουρδικές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας.

Μαρντίν: Βόμβα σε στρατιωτικό όχημα- 2 τραυματίες



Μάιος 17, 2016.

Βομβιστική επίθεση έγινε από τρομοκράτες του PKK σε στρατιωτικό όχημα στην επαρχία Μαρντίν με αποτέλεσμα να τραυματισθούν  δύο στρατιώτες.




Ενισχύθηκε η δύναμη των αεροσκαφών στο Ντιγιαρμπακίρ




Μάιος 17, 2016.

Είκοσι πέντε μαχητικά F-16 στάλθηκαν στη αεροπορική διοίκηση του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω των δραστηριοτήτων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
Τώρα στην 8η Αεροπορική Διοίκηση του Ντιγιαρμπακίρ υπάρχουν 65 μαχητικά αεροσκάφη μετά από την ενίσχυση  από τις βάσεις του Μπαλίκεσίρ, Εσκίσεχίρ, Μερζιφούντα και Μαλάτια.


Παγίδα στην Μαρντίν- 5 στρατιώτες  τραυματίσθηκαν


Μάιος 17, 2016.

Τρομοκράτες του PKK παγίδευσαν με αυτοσχέδιους μηχανισμούς δρόμους στην πόλη Νουσαϊμπίν, τοποθετώντας τους σε λακκούβες. Στρατιωτικό όχημα που πέρασε ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πέντε (5) στρατιώτες που διακομίσθηκαν  στο κρατικό νοσοκομείο της Νουσαϊμπίν.



Σιρνάκ: Ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας



Μάιος 17, 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή της επαρχίας Σιρνάκ ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας των κατοίκων  στην περιοχή Beytüssebap, η οποία είχε επιβληθεί  για τις επιχειρήσεις του στρατού κατά των μαχητών του PKK, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ