Sabah: «26 τρομοκράτες του PKK παραδόθηκαν»




Μάιος 25, 2016.

Είκοσι έξι τρομοκράτες του PKK παραδόθηκαν την Τρίτη,  στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή της Νουσαϊμπίν, της επαρχίας Μαρντίν, ως μια ενέργεια απεμπλοκής τους από το PKK, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Μια ομάδα τριών αυτονομιστών παραδόθηκε κατά τις συγκρούσεις στη συνοικία Αμπντούλ Καντίρ Πασά, γύρω στο μεσημέρι, ενώ δύο αυτονομιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή.



Άλλοι είκοσι δύο παραδόθηκαν  στη συνοικία Φιράτ, το βράδυ της ίδιας ημέρας. Έξι ήταν γυναίκες και μεταξύ αυτών ήταν η Ζεχρά Καγιά.



Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν βρει το ημερολόγιο της Καγιά σε επιχειρήσεις στη Νουσαϊμπίν στο είχε γράψει ότι οι ηγέτες του PKK χρησιμοποιούσαν αυτήν και τους φίλους της ως πιόνια και ζήτησε το ημερολόγιό της να παραδοθεί στην οικογένειά της εάν αυτή σκοτώνονταν. Οι δυνάμεις έδωσαν αργότερα το ημερολόγιο της Καγιά στον πατέρα της και αυτό κάλεσε την κόρη του να παραιτηθεί, όπως σημειώνει στο δημοσίευα η daily Sabah.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ