Η Ρωσία αποσύρει όλα τα Su-25 από τη Συρία



 
Από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία αποσύρονται τα περίπου 30 ρωσικά αεροσκάφη Su-25

Μάιος 4, 2016.
Από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, θα αποσυρθούν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-25 ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.




Θα παραμείνουν στη Συρία μόνο στρατεύματα τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων.



Στις 4 Μαΐου, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της τηλεόρασης «rbc.ru»,  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ προέβη σε σχετικές δηλώσεις.


«Αποφασίσαμε την απόσυρση των στρατευμάτων μας από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ. Ειδικότερα, αποσύρονται  τα βομβαρδιστικά, τα επιθετικά καθώς και τα Su-25. Συγκεκριμένα τα Su-25 θα αποσυρθούν όλα από την αεροπορική βάση», ανέφερε ο Κονασένκοφ.



Σε γενικές γραμμές είπε ότι στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ υπάρχουν 30 αεροσκάφη καθώς και σημαντικός αριθμός προσωπικού που ασχολείται με τον εξοπλισμό συντήρησης και παράδοσης των πυρομαχικών και άλλων υλικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, στη Συρία θα παραμείνουν «όσα χρειάζονται για να εκτελούν καθήκοντα στον αγώνα κατά των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων όπως είναι το ISIS και η «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».


Αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία- Στιγμές ψυχαγωγίας του ρωσικού στρατού

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ