Το 82 τοις εκατό των Ρουμάνων γιατρών θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα




Ιούνιος 22, 2016.


Το 82,3% των Ρουμάνων γιατρών διερευνά την αναχώρησή του από τη χώρα. Το 30 τοις εκατό από αυτούς έχει, ήδη, αποφασίσει ότι θα μετακινηθεί στο εξωτερικό.




Τα δεδομένα αυτά δημοσιεύθηκαν από την Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου. Μόνο το 10 τοις εκατό των νέων ιατρών είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στην πατρίδα τους, αναφέρει η μελέτη.



Το 19 τοις εκατό των νοσηλευτών επιθυμεί να εργασθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς είναι πρόθυμοι να εργασθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νέα Ζηλανδία.



Σε ερώτηση γιατί θέλουν να εγκαταλείψουν τη Ρουμανία, η πλειοψηφία έδειξε τις χαμηλές αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τους ελάχιστους οικονομικούς πόρους που διατίθενται για την ιατρική έρευνα.



Τα δεδομένα της Ιατρικής Σχολής του Βουκουρεστίου αναφέρουν ότι κάθε χρόνο στη χώρα χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιατρικό κλάδο , αφού από 3 ως 3,5 χιλιάδες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ή συνταξιοδοτούνται.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr