Η δραστηριότητα των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο




Ιούνιος 13, 2016. βίντεο

Στις 9 Ιουνίου πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρου δύο πολεμικά πλοία το «Λάντνι» και το «Σμετλίβι»,  και τα δύο ανήκουν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας και είχαν σταλεί για  να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη Μεσόγειο, ως μέρος της μόνιμης ομάδας των πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ρωσικά περιπολικά πλοία αποστέλλονται πλέον στον τόπο της μόνιμης εγκατάστασης τους, στη Σεβαστούπολη.


 Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στις 5 Μαΐου από τη  Σεβαστούπολη είχε αποπλεύσει για τις ακτές της Συρίας το περιπολικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Λάντνι».


Έτσι, η αποστολή του πλοίου αυτού στη Μεσόγειο διήρκεσε μόνο ένα μήνα, ενώ όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα τα πλοία της ομάδας της Μεσογείου βρίσκονται εν πλω τουλάχιστον δύο μήνες. Ο λόγος για την επιστροφή του πλοίου στη βάση, είναι άγνωστος.


Σημειώνεται ότι το ‘περιπολικό’ «Σμετλίβι», που είχε αποπλεύσει στις  6 Μαρτίου από τη βάση στη Μαύρη Θάλασσα, επέστρεψε μετά από 3 μήνες.


Ο μετακίνηση των πλοίων, από τις ακτές της Συρίας πίσω στη Ρωσία και αντιθέτως,  γίνεται συνεχώς. Είναι αδύνατο να μιλάμε για μείωση της μοίρας της Μεσογείου.


Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στις 7 Ιουνίου με πορεία προς την Ταρτούς, πέρασε το Βόσπορο το αποβατικό πλοίο «Καίσαρ Κουνίκοφ» (BR-64).


Είχε προηγηθεί το μεγάλο αποβατικό «Γιαμάλ» που πέρασε τα Στενά στις 5 Ιουνίου. Την ίδια μέρα σε αντίθεση κατεύθυνση βρισκόταν το μεγάλο αποβατικό «Μινσκ» του Στόλου της Βαλτικής.


Στις αρχές Ιουνίου, μέσω του Βοσπόρου , πέρασε το πολεμικό ρυμουλκό MB-31 και το πλοίο στρατιωτικών μεταφορών «Βόλογκντα- 50».


Το Μάιο με πορεία προς την Ταρτούς απέπλευσε το αποβατικό «Σαράτοφ» καθώς και δεξαμενόπλοιο «Ιμάν» και το φορτηγό πλοίο (του Στόλου) «Ντβίνιτσα -50», τα οποία αποτελούν  μέρος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.


Είναι γνωστό, προς το παρόν, ότι στη μοίρα της Μεσογείου βρίσκονται σε αποστολή 15 πολεμικά πλοία καθώς και  βοηθητικά σκάφη του στόλου της Βόρειας, του Ειρηνικού, τη Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.


Μεταξύ αυτών είναι πλοία με πυραύλους κρουζ, μεγάλα αποβατικά, πυραυλάκατοι, ναρκαλιευτικά, περιπολικά και άλλα.


Συνήθως τα πλοία ανεφοδιάζονται  στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία.
Η Ρωσία έχει αρχίσει να σχηματίζει μια ναυτική μοίρα στη Μεσόγειο από τον Μάρτιο του 2013, όταν εστάλησαν στην περιοχή  πλοία του Στόλου του Ειρηνικού.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr