Οι «τρεις δυνάμεις του Κακού» για τη Ρωσία




 Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης ( ΟΣΣ) -Шанхайская организация сотрудничества (ШОС)




Ιούνιος 10, 2016.

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, συμφώνησαν στην καταπολέμηση των «τριών δυνάμεων του Κακού»: Τρομοκρατία, Εξτρεμισμός και Αποσχιστικές Τάσεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο του Οργανισμού εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα μελλοντικά μέλη που θα ενταχθούν  στη Στρατιωτική Συνεργασία του Οργανισμού αυτού,  θα αποτελέσουν μια σημαντική ενισχυση προς την κατεύθυνση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.



Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι ο συντονισμός των ενεργειών είναι ιδιαίτερα σημαντικός από την άποψη της «αυξανόμενης απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας και του θρησκευτικού εξτρεμισμού».



Κατά τη συνεδρίαση στην Αστάνα οι εκπρόσωποι του Οργανισμού συζήτησαν την ανάγκη κοινών αντιτρομοκρατικών ασκήσεων στο πλαίσιο της «ειρηνευτικής αποστολής του 2016» που θα πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια. Η εκκίνηση της άσκησης αυτής θα γίνει φέτος στην Κιργιζία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr