Σκόπια- Ιβάνοφ: Είχα δύο επιλογές: Αμνηστία ή στρατιωτική βία




Ιούνιος 24, 2016.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ σε ομιλία του προς έθνος, δήλωσε ότι για να απαλλάξει τους πολιτικούς της χώρας που κατηγορούνταν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποφάσισε την απονομή χάριτος ‘για να αποτραπεί το σενάριο  της χειρότερης περίπτωσης’.




Με την απονομή χάριτος των αξιωματούχων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που αποφάσισε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έδωσε την αφορμή να αρχίσουν καθημερινές διαδηλώσεις στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους.



 Ο Ιβάνοφ αναγκάσθηκε να ανακαλέσει εν μέρει την απόφασή του και την αποσύρει εντελώς λίγο μετά για τους 56 πολιτικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.


«Κάτι έπρεπε να γίνει για να αποτραπεί το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες,  έπρεπε να χρησιμοποιήσω δύο μέσα. Αντιδραστικά και προληπτικά. Αντιδραστική επιλογή ήταν να περιμένουμε να χειροτερεύσει η κατάσταση. Τότε θα αναγκαζόμουν να διατάξω το στρατό να επιβάλει την τάξη…
Προληπτική επιλογή ήταν να απαλλάξω των κατηγοριών από όλους όσους συμμετείχαν στην πολιτική κρίση, ως τρόπος για να παγώσω τις εχθρικές προθέσεις των αντίπαλων πλευρών», δήλωσε ο Ιβάνοφ.



Ευχαρίστησε την αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε και τους πολίτες που ‘απέρριψαν τη βία’ καθώς και τις υπηρεσίες ασφαλείας που πρόλαβαν τα σχέδια όλων όσων ήθελαν να διαπράξουν βία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr