Η Τουρκία έβαλε την «ουρά στα σκέλια» με την κατακόρυφη πτώση των Ρώσων τουριστών







Ιούλιος 30, 2016.


Μετά την τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των προέδρων της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφωνήθηκε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα  που είχαν επιβληθεί στους Ρώσους για τουρισμό στην Τουρκία.




Αυτό επιβεβαιώνει τις απόψεις ότι η προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας έγινε κατόπιν ισχυρής πίεσης που τέθηκε προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, από την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, αφού διακυβεύεται ένα ετήσιο ποσό αρκετών δις ευρώ για την τουρκική οικονομία, την απασχόληση αλλά και την κοινωνία της Τουρκίας.




«Σημειώνεται ότι εξετάζεται η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων σχετικά με τις επισκέψεις στην Τουρκία των Ρώσων τουριστών. Είναι μια επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης που υποσχέθηκε ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στο έδαφος της Τουρκίας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου.



Μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν, Ο Πούτιν είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να ξεκινήσει η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.
Σημειώνεται ότι η κατήφεια που υπήρχε  μεταξύ των Τούρκων επιχειρηματιών της βιομηχανίας του τουρισμού, ώθησε κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου την τουρκική ηγεσία να «βάλει την ουρά στα σκέλια».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr