Η Γερμανία κάλεσε τη Ρωσία να ανακοινώσει το μέγεθος του στρατού της



Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, παρά την άρνηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική βουλή


Ιούνιος 26, 2016.


Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να ανακοινώσει  την κίνηση και τον αριθμό των στρατευμάτων της.


«Θα ήταν  σοφό, εάν το ΝΑΤΟ και η Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, να έχουν ανοικτή επικοινωνία και να αναφέρουν τις κινήσεις αλλά και το αριθμό των στρατιωτών που έχουν. Ειδικά για το ΝΑΤΟ, που είναι καθαρά μια αμυντική συμμαχία, μια τέτοια πρωτοβουλία έπρεπε να δημοσιευθεί εδώ και πολύ καιρό», είπε η υπουργός σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sontag.



H ντερ Λάιεν, είπε, επίσης, ότι η Γερμανία στηρίζει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της «ρωσικής επιθετικότητας».



Τόνισε, ωστόσο, την ανάγκη για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, αλλά πρέπει η Μόσχα να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες,  όπως σημειώνει το ‘Μπλίτς’.



Η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας δήλωσε στην επιθυμία της να επισκεφθεί τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες. Στην τουρκική βάση σταθμεύουν γερμανικά στρατεύματα και πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε αρνηθεί τη χορήγηση άδειας για μια επίσκεψη στο Ιντσιρλίκ. 



«Η επίσκεψη ενός υπουργού άμυνας σε Γερμανούς στρατιώτες αποτελεί καθήκον», είπε η  ντερ Λάιεν, σύμφωνα με την Bild.



Όπως είχαμε σημειώσει πρόσφατα, η Γερμανία δημιουργεί στο Ιντσιρλίκ δικές της εγκαταστάσεις που θα κοστίσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr