Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν οικογένειες Σύριων προσφύγων




Ιούνιος 19, 2016.


Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν μια ομάδα Σύριων προσφύγων που προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα προς την Τουρκία, σύμφωνα με ομάδα ακτιβιστών που αποκαλούν το συμβάν ‘σφαγή’.




Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε την Κυριακή ότι σκοτώθηκαν οκτώ πρόσφυγες, οι οποίοι  ήταν τέσσερις γυναίκες, τρία παιδιά και ένας άνδρας, ενώ άλλα οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν σε μια πραγματική σφαγή που έκαναν Τούρκοι συνοριοφύλακες ανοίγοντας πυρ εναντίον τους καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.



Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα κοντά στο χωριό Κιρμπέτ αλ Γιοζ, ανατολικά της Ιντλίμπ.



Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Δημοσιεύματα, όπως η «The Wall Street Journal», ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 11 άμαχοι στο περιστατικό.


Κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι διέψευσαν αυτά τα δημοσιεύματα ισχυριζόμενοι ότι «δεν είναι αλήθεια».



«Χθες το βράδυ έγινε προσπάθεια από μια ομάδα να διασχίσει παράνομα τα σύνορα, αλλά δεν υπήρξαν πυροβολισμοί μεταξύ των ανθρώπων», αναφέρει δήλωση του τουρκικού στρατού.
«Μετά από προειδοποιητικές βολές, μια ομάδα επτά με οκτώ ανθρώπους κατέφυγαν προς το δάσος», λέει  η ανακοίνωση του στρατού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr