Τουρισμός στην Τουρκία: Άδεια η Αττάλεια από Ρώσους




Ιούνιος 21, 2016.

Αττάλεια .

Το τουρκικό θέρετρο έμεινε χωρίς Ρώσους φέτος. Ο αριθμός τους, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μειώθηκε κατά 98%. Από το σύνολο των τουριστών στην Τουρκία είναι πλέον ιδιαίτερα εμφανής  οι παραθεριστές από την Ουκρανία.




Οι αφίξεις από τη Ρωσία προς το τουρκικό θέρετρο έχουν μειωθεί κατά 98% και ο  συνολικός αριθμός των τουριστών αντιστοιχεί με το 59% των περυσινών.



Έτσι, μόνο οι Ουκρανοί  φαίνονται στο φόντο των κενών ξενοδοχείων και μπαρ, σύμφωνα με τον οδηγό από την Αττάλεια, Αλίμ Σακίμ, όπως γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.



«Έχουμε τουρίστες μόνο από την Ουκρανία αυτό το έτος.  Πολλές επιχειρήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κλειστές. Μερικά καταστήματα έχουν κλείσει, το ίδιο έκαναν και ορισμένα ξενοδοχεία, τα υπόλοιπα λειτουργούν με πολλά προβλήματα».



Οι εκπρόσωποι της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας λένε ότι προσπαθούν να προωθήσουν προς την κατεύθυνση εναλλακτικών αγορών μετά την κρίση στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις. Ωστόσο, τα σχέδια δεν φαίνονται  ελκυστικά λόγω των πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων.



Η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet Daily News» αναφερόμενη στο θέμα, έχει τίτλο «Η Ατάλλεια βιώνει το «Μαύρο Ιούνιο» χωρίς τους Ρώσους» και σημειώνει ότι η μείωση  των Ρώσων τουριστών σε σχέση με πέρυσι έχει φθάσει στο 98,5 τοις εκατό.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr