«Αναμένονται εκατομμύρια Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα»




Έκκληση να μην υπάρχουν κοινωνικές αναταραχές την τουριστική περίοδο

Ιούνιος 2, 2016.


Ο πρόεδρος της Ενωμένης Σερβίας και της συνέλευσης της Γιάγκοντινα, Ντράγκαν Μάρκοβιτς, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Σερβία, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή.




«Αυτό θα συμβάλλει αναμφίβολα στην ενδυνάμωση των τοπικών και κρατικών προϋπολογισμών στην Ελλάδα και αναμένουμε να αυξηθεί η οικονομική συνεργασία και στις δύο κατευθύνσεις, ώστε να δώσει η Ελλάδα προτεραιότητα σε προϊόντα από τη Σερβία και η Σερβία μπορεί να γίνει ελκυστική για τους Έλληνες επενδυτές, κυρίως λόγω της τοποθέτησης προϊόντων στη ρωσική αγορά χωρίς τελωνειακή επιβάρυνση», είπε ο Μάρκοβιτς σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Βούλα Τεκτονίδου.



Ο Μάρκοβιτς είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Γιάγκοντινα, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα. Στη συνάντηση παρέστη ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπαζόγιεβιτς.
Η Μάρκοβιτς δήλωσε ότι η Σερβία έχει την πολιτική σταθερότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της οικονομικής ασφάλειας.



Πρόσθεσε ότι οι Ελλάδα και η Σερβία είναι δύο αδελφικές και φιλικές χώρες και είναι σημαντικό να προσελκύσουν επενδυτές, ανοίγοντας νέα εργοστάσια και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.



Ο ίδιος, εκτός των άλλων,  κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις απεργίες και τις αναταράξεις στη χώρα, τουλάχιστον για τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου των προσεχών μηνών, επειδή όπως είπε, κατά κύριο λόγο είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr