Η Δαμασκός καταδικάζει την εμπλοκή της Γαλλίας και Γερμανίας στη βόρεια Συρία




Ιούνιος 15, 2016.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε την Τετάρτη την παρουσία γαλλικών και γερμανικών ειδικών δυνάμεων στις βόρειες επαρχίες  της Συρίας, που βοηθούν τους αγωνιστές  Κούρδους της Συρίας στον αγώνα τους κατά των εξτρεμιστών του Ντάες (Daesh) και την περιγράφει ως μια ‘ιταμή επιθετικότητα, αδικαιολόγητη ως προς την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας’.




Στην ανακοίνωσή αναφέρει ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί τη συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση» αναφερόμενη στην καταπολέμηση των τρομοκρατών που βρίσκονται στην Ιεράπολη της Συρίας, (Μανμπίτς) στο βόρειο τμήμα της χώρας.



Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε την παρουσία γερμανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τόνισε ότι «Αυτή  όπως και άλλες παλαιότερες  καταγγελίες από την κυβέρνηση της Συρίας είναι λανθασμένες».



Πηγή προσκείμενη στον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Ζαν Ύβ Οντριάν, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι Γάλλοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στην περιοχή έχουν συμβουλευτικό ρόλο στις συριακές Κουρδο-αραβικές δημοκρατικές  δυνάμεις στη Συρία, που μάχονται κατά του Ντάες, γράφει το ‘Sky News Arabia.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr