Η Ελλάδα άρχισε την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν για Ρώσους, διαρκείας πέντε ετών




Ιούνιος 20, 2016.

Μόσχα.

Η Ελλάδα ξεκίνησε την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν για τους Ρώσους, για μια περίοδο από τρία έως πέντε έτη. Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι η διπλωματική αποστολή είναι έτοιμη να αντέξει την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για βίζα τον Ιούλιο- Αύγουστο.




Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Γενικού Προξενείου  της Ελλάδας στη Μόσχα, Ιωάννης Πεδιώτης, η Ελλάδα από τον Ιούνιο ξεκίνησε την έκδοση πολλαπλών εισόδων στους Ρώσους για ένα διάστημα ως πέντε έτη.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες για να ληφθεί μια μακροπρόσθεσμη πολλαπλή άδεια εισόδου, εκτός από τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως δημοσιεύει το «Interfax».



«Μέχρι τώρα, η πρακτική μας  ήταν η έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων για ένα χρόνο, αλλά από τον Ιούνιο, η πρακτική αυτή  επεκτάθηκε στα τρία χρόνια και εάν το καθεστώς των θεωρήσεων δεν ‘σπάσει’, θα ισχύει για πέντε χρόνια», δήλωσε ο Πεδιώτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υφυπουργό Πολιτισμού  της Ρωσίας, Άλα Μανίλοβα και τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά.



Το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές προτίθενται να επεκτείνουν την πρακτική της έκδοσης μακροπρόθεσμων θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων για τους Ρώσους, στις αρχές Ιουνίου,  είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Ξυδάκης. 


Σημείωσε ότι αν οι Ρώσοι έχουν υποβάλλει αίτηση θεώρησης για ταξίδι στο χώρο Σένγκεν, θα έχουν το δικαίωμα της θεώρησης των τριών ετών.



«Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία, χωρίς εμπόδια», δήλωσε ο Ξυδάκης. 


Ισχυρίσθηκε επίσης, ότι οι ελληνικές προξενικές υπηρεσίες είναι έτοιμες για την αύξηση της ροής των τουριστών από τη Ρωσία.



Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού, για τον Μάιο του 2016, η ελληνική προξενική υπηρεσία εξέδωσε θεωρήσεις για 90 χιλιάδες Ρώσους. Οι θεωρήσεις αυτές ήταν αυξημένες κατά 32% σε σχέση με το Μάιο του περασμένου έτους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr