Αίγυπτος –Κόπτες: Απέτυχε η προστασία των Χριστιανών στη χώρα




Μοναστήρι στην Ντέιρ αλ Αντρά στη Μίνια

Ιούνιος 4, 2016.


Κόπτης Ορθόδοξος Επίσκοπος δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην Αίγυπτο απέτυχε από τους τοπικούς αξιωματούχους, αφού δεν κάνουν το παραμικρό για να διατηρήσουν την ασφάλεια στη χριστιανική μειονότητα της χώρας.




Ο επίσκοπος Άγγελος, Γενικός Επίσκοπος της τοπικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στην περιοχή Μίνια, όπου έγδυσαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και την παρέλασαν στους δρόμους από τους μουσουλμάνους μαχητές, λόγω των διαδόσεων ότι ο γιος της ήταν ερωτευμένος με μια μουσουλμάνα.



Το θύμα συγχώρεσε τους επιτιθέμενους, ενώ αρνήθηκε να την κατηγορία κατά του γιου της- μια αντίδραση που ο επίσκοπος χαρακτήρισε ως «θαρραλέα και εμπνευσμένη».



Ωστόσο, ο επίσκοπος Άγγελος, είπε ότι η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τις ‘αβρές’ χειρονομίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους, μετά από τέτοια ξεσπάσματα αντιχριστιανικής βίας. Δήλωσε ότι «τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι «επιφανειακά που έχουν στόχο να κατευνάσουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν μόνιμη επίδραση στην κοινωνία».



Παρά του ότι επαίνεσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρος, Αμπντέλ αλ Σίσι, για τη δέσμευσή του στην προστασία των χριστιανών, ο επίσκοπος Άγγελος ανέφερε ότι η εθνική ηγεσία αντιμετωπίζει «με απόλυτη αδιαφορία (στην καλύτερη περίπτωση) ή είναι συνένοχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας» σε πολλές περιπτώσεις αντιχριστιανικής βίας.



«Κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε εθνικό επίπεδο, διακυβεύεται σοβαρά και υπονομεύεται από αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε τοπικό επίπεδο», είπε.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr