Το Ισραήλ ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με το Λίβανο




Ιούνιος 15, 2016.


Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής, δήλωσε ότι επίκειται ένοπλη αντιπαράθεση με τη λιβανική σιιτική στρατιωτική οργάνωση ‘Χεζμπολάχ’,  σε κλίμακα που θα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στη Λωρίδα της Γάζας.




H δήλωση έγινε σε σεμινάριο, σχετικά με τα αποτελέσματα του Δευτέρου Πολέμου του Λιβάνου, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Walla.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να αναλάβει δράση στο Νότιο Λίβανο για να διασφαλίσει την προστασία των οδών εφοδιασμού από την περιοχή.



Επιπλέον, έχει γίνει κλήση σε εφέδρους για ένα νέο πόλεμο με την Χεζμπολάχ. 


Είναι γνωστό ότι η ομάδα του Λιβάνου έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί με ρουκέτες σε όλο το ισραηλινό έδαφος.



Όπως αναφέρθηκε, οι διοικητές του ισραηλινού στρατού έχουν συντάξει ένα σχέδιο για την απομάκρυνση των κατοίκων από 14 οικισμούς δίπλα στα σύνορα με το Λίβανο, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με την σιιτική ομάδα.




Η ιστοσελίδα nrg, ανέφερε ότι οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στα λιβανικά σύνορα μεταφέρονται, ήδη,  μαζικά σε άλλες περιοχές.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr