Η Ρωσία κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία




Ιούνιος 8, 2016.


Η Ρωσία κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση, που είναι η τελευταία σε μια σειρά νέων στρατιωτικών θέσεων κατά μήκος των σημείων, που σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αποτελεί πρώτη γραμμή, στην αυξανόμενη αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.




Ενώ δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία δημιουργεί μια στρατιωτική γραμμή  στα δυτικά της σύνορα σε μια εποχή που η Βορειοατλαντική Συμμαχία διοργανώνει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και αυξάνει τις δυνάμεις της στις ανατολικές χώρες.



Δημοσιογράφος του Ρόιτερ, επισκέφθηκε τη ρωσική πόλη Κλίντσι, περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουκρανία είδε ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο, μεγάλο αριθμό νεοαφιχθέντων στρατιωτών και στρατιωτικά οχήματα.



Δύο στρατιώτες  με καμουφλάζ που είχαν  δημιουργήσει ένα σημείο ελέγχου στο δάσος απομάκρυναν τον δημοσιογράφο, λέγοντας ότι  φρουρούσαν μια «ειδική στρατιωτική περιοχή».



Πέρυσι, δημοσιογράφοι του Ρόιτερ- οι οποίοι, προφανώς,  παίζουν και το ρόλο κατασκόπου- είχαν αναφέρει την κατασκευή άλλων δύο στρατιωτικών βάσεων νοτιότερα στα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας.



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε την ανάπτυξη στρατευμάτων στο Κλίντσι, που συνήθως η περιοχή είναι χώρος στάθμευσης των οδηγών φορτηγών που ταξιδεύουν μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας.



Ωστόσο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, δήλωσε ότι στην περιοχή έχουν  έρθει περίπου 240 στρατιώτες.



«Τι να κρύψουμε; Ότι έχουν έρθει; Εδώ είναι.» είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Όλεγκ Κλέτνι.



Όταν ολοκληρωθεί η βάση θα είναι η τελευταία μιας σειράς που δημιουργήθηκαν κατά μήκος των συνόρων που εκτείνονται από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr