Σκόπια: Οι πρέσβεις ΕΕ και ΗΠΑ ελπίζουν να τελειώσει σύντομα η πολιτική κρίση





Οι πρέσβεις  Άιβο Όραβ (α)  και ο Τζες Μπέιλι,  είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα περατωθεί η πολιτική κρίση στη χώρα



Ιούνιος 14, 2016.

Σκόπια.


 Οι πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άιβο Όραβ και  Τζες Μπέιλι αντίστοιχα,  είχαν σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπων των μεγάλων κομμάτων, τα οποία είχαν υπογράψει την περυσινή συμφωνία για την πολιτική διευθέτηση της χώρας.




«Είχαμε μια συνάντηση με τα κόμματα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος στις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι.



Έγιναν ξεχωριστές συναντήσεις με την Ραντμίλα Σεκερίνσκα από το SDSM, τον Νίκολα Τοντόροφ από το VMRO-DPMNE, τον Αρτάν Γκρούμπι από το DUI, ενώ το άλλο αλβανικό κόμμα DPA αποφάσισε να μην συμμετάσχει.



«Στις συναντήσεις βρήκαμε κοινά σημεία, ελπίζω ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο πρέσβης της ΕΕ, Όραβ.



Οι συναντήσεις  των πρέσβεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων,  στοχεύουν - σύμφωνα με την Lajmpress-  σε μια πιθανή συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ώστε να δοθεί ένας τέλος στην πολιτική κρίση.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr