Η Ρωσία θα παραδώσει στην Αίγυπτο πυραυλάκατο




Ιούνιος 26, 2016.


Τον επόμενο μήνα η Ρωσία θα παραδώσει στην Αίγυπτο πυραυλάκοτο P-32, σύμφωνα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής  της ναυτικής εκπαίδευσης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, Βίκτορ Κοτσεμάζοφ.




«Για την ενίσχυση των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων θα παραδοθεί στην Αίγυπτο σκάφος  P-32”», αναφέρθηκε.


Αξίζει να προστεθεί ότι το συνολικό εκτόπισμα του πλοίου είναι 550 τόνοι, μέγιστης ταχύτητα 38 κόμβοι και αυτονομία 2400 μίλια.



Το πλοίο κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο του έργου 12421 «Μόλνιγια» και δημιουργήθηκε από κεντρικό γραφείο σχεδιασμού «Αλμάζ».



Σκάφη αυτού του τύπου είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ ‘Μοσκίτο’ με εγκατάσταση πυροβολικού διαμετρήματος 76 χιλιοστών καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους ‘ Ίγκλα’ και κανόνι 30 χιλιοστών.



Επισημαίνεται ότι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Αίγυπτος απευθύνθηκε στη Ρωσία με το αίτημα για την προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων για τα ελικοπτεροφόρα τύπου ‘Μιστράλ’ που το Κάιρο αγόρασε από τη Γαλλία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr