Διαδήλωση στα Σκόπια κατά της κυβέρνησης: "Δεν θα γλυτώσετε τη φυλακή"




Ιούνιος 21, 2016.

Σκόπια.

Η αντικυβερνητική διαδήλωση με υποστηρικτές την «έγχρωμη επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πιο μαζική από ποτέ.




Η σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων  ‘PlusInfo’ αναφέρει ότι μπροστά από το κοινοβούλιο  συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «δεν θα γλυτώσετε την φυλακή».



Προηγουμένως διαδηλωτές μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης έριξαν πέτρες στα παράθυρα.



Η διαμαρτυρία, όπως συνήθως, άρχισε μπροστά από την έδρα του Ειδικού Εισαγγελέα, για την υποστήριξη αυτού του θεσμού, και έγινε μετά από το «τελεσίγραφο» που έδωσαν οι διαμαρτυρόμενοι στις 18 Ιουνίου απαιτώντας από το Συνταγματικό  Δικαστήριο να προβεί σε δήλωση σχετικά με την συνταγματικότητα του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα.



Επανέλαβαν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει δημιουργήσει το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα, ώστε να σχηματισθεί μια προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα διαπραγματευθεί με την κοινωνία των πολιτών και απαίτησαν την άμεση παραίτηση του προέδρου του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ιβάνοφ.




Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις έχουν αρχίσει από τις 12 Απριλίου μετά την απόφαση του Ιβάνοφ να αποδώσει χάρη σε κρατικούς κομματικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην υπόθεση  της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων χιλιάδων πολιτών από το καθεστώς.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr