Αλλάζει η ‘Λευκή Βίβλος’ της Γερμανίας- Η Ρωσία θεωρείται αντίπαλος




Ιούνιος 5, 2016.

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, μεταξύ άλλων, είναι οι χάκερ, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση προσφύγων και η άσκηση της εξουσίας στη Ρωσία από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως σημειώνει γερμανικό δημοσίευμα.




Μετά από δέκα χρόνια – γράφει η Die Welt -  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβαίνει εκ νέου σε μια θεμελιώδη στρατηγική τοποθέτηση.



Τώρα, η νέα Λευκή Βίβλος, δηλαδή ο υπέρτατος οδηγός για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής ασφάλειας,  βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Καταρτίσθηκε από το Υπουργείο Άμυνας με τη συνδρομή και άλλων πολιτικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την ασφάλεια.



Πριν από τις θερινές διακοπές, η εργασία των 80 σελίδων πρόκειται να εγκριθεί και να παρουσιασθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.



Η τελευταία έκδοση της Λευκής Βίβλου, χρονολογείται από το 2006.  Από τότε έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα.  Η διεθνής τάξη βρίσκεται σε αναταραχή και η Γερμανία πλήττεται ιδιαίτερα.



Ανάμεσα στα δέκα σημαντικά ζητήματα για την ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Γερμανίας είναι η Ισλαμική Τρομοκρατία, οι επιθέσεις στην ψηφιακή επικοινωνία και η Ρωσία υπό την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εσωτερικός εθνικισμός.



Σχετικά με τη Ρωσία, η εφημερίδα σημειώνει ότι 

«Η Ρωσία δεν είναι πλέον εταίρος, αλλά ένας αντίπαλος. Από τα γεγονότα στην  Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία αναδύεται η προθυμία της να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα με τη χρήση βίας και τα εγγυημένα από το διεθνές δίκαιο σύνορα τα μετακινεί μονομερώς. Το ζήτημα της ειρήνης με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο παραμένει ακόμη ανοικτό».


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr