Το Βελιγράδι κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό για «εδαφικές διεκδικήσεις»




Ιούνιος 3, 2016.

«Η Σερβία καταδικάζει έντονα τις εδαφικές αξιώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα».




Τη δήλωση αυτή έκανε ο Μάρκο Ντιούριτς, επικεφαλής του Γραφείου με αρμοδιότητα το Κοσσυφοπέδιο στη σερβική κυβέρνηση, προσθέτοντας σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης «με τους ισχυρισμούς του, προσβάλει τον σερβικό λαό».



«Αντί να επιδιώκει την ομαλότητα, αυξάνει την ένταση στην περιοχή. Θα ήταν πιο χρήσιμο ο Έντι Ράμα και οι συνάδελφοί του να στείλουν ένα μήνυμα συμφιλίωσης, την επιθυμία για συνεργασία και τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή καθώς και στη Σερβία».



Η Σερβία προέβη στη δήλωση αυτή αντιδρώντας στην ομιλία του Έντυ Ράμα στη δεξίωση που δόθηκε στο κτήριο της  Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Πρίστινα, «Peter Bogdani»,  όπου ενώπιον της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου,  μεταξύ των άλλων, είπε ότι «το όνειρο της αλβανικής εθνικής ενότητας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας θα γίνει πραγματικότητα μέσα από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr