Σερβία: Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τους Αμερικανούς και την ΕΕ για υποκίνηση διαδηλώσεων




Ιούνιος 13, 2016.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ακύρωσε επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και σε ξεχωριστές συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΠΑ, αφού, σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα, οι πρέσβεις της ΕΕ και των ΗΠΑ υποκινούν στη χώρα διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης.




Αυτό ανέφερε η κρατική τηλεόραση όπως σημειώνει το AP. Ο Βούτσιτς, πρώην ακραίος εθνικιστής που μετετράπη σε φιλοευρωπαϊκός μεταρρυθμιστής, είχε προγραμματίσει να ταξιδεύσει αργότερα αυτόν το μήνα στις Βρυξέλλες για επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για  ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και να συζητήσει με τις Αμερικανούς για την έναρξη πτήσεων της Air Serbia στη Νέα Υόρκη,  όπου έπρεπε να συμφωνηθεί μια διμερής συμφωνία.



Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν διέψευσε την ακύρωση των συναντήσεων αυτών.
Η εφημερίδα ‘informer’ του Βελιγραδίου που είναι προσκείμενη του Βούτσιτις έγραψε την περασμένη εβδομάδα  ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Κάιλ Σκοτ και ο πρέσβης της ΕΕ Μάικλ Ντάβενπορτ είχαν προσπαθήσει ενεργά στην «ριζοσπαστικοποίηση» των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δημιουργήσουν «χάος» στη χώρα.



Όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Σκοτ, απέρριψαν, φυσικά, αυτές τις πληροφορίες.
Ο Βούτσιτς  προτίθεται να συναντηθεί με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, αργότερα σήμερα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr