Συνάντηση προέδρου Σκοπίων με Βούλγαρο πρωθυπουργό στη Σόφια




Ιούνιος 1, 2016.

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, επανέλαβε τη θέση της χώρας του για την υποστήριξη της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.




Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Βούλγαρου πρωθυπουργού.



«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επαναβεβαιώσαμε την ετοιμότητα και την επιθυμία  μας για βοήθεια με εμπειρογνώμονες για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Μπορίσοφ.



Η συνάντηση των δύο πολιτικών έγινε στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, όπου  πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιονατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της βουλγαρικής προεδρίας  έγινε ο εορτασμός της εικοστής επετείου της πρωτοβουλίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ