Η Τουρκία θα σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων




Ιούνιος 22, 2016.


Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει από την Πέμπτη, την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).




Οι αρχές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αρχίσουν την αναβάθμιση των συγκρούσεων στην περιοχή.



Υπάρχουν σχέδια για κατασκευές νέων εργοστασίων για την παροχή απασχόλησης στους νέους και για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, το κράτος είναι έτοιμο να εξαγοράσει τους κινδύνους των εταιρειών που είναι προς πτώχευση.



Η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του PKK άνοιξε, εκ νέου, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απώλεια την πλειοψηφίας  του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) του προέδρου Ερντογάν, στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουνίου του 2015.



Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν νέες εκλογές το Φθινόπωρο, αλλά το PKK συνέχισε τον ένοπλο αγώνα του για περιφερειακή αυτονομία  των περιοχών που κατοικούνται από κουρδικό πληθυσμό.



«Όλες οι καταστραμμένες περιοχές θα επιδιορθωθούν. Θα ληφθούν νέα μέτρα για τους νέους για να ζήσουν εκεί καλύτερα, από ό, τι στα βουνά με τους τρομοκράτες», είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.



Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Τουρκία, προκάλεσε εξαιρετικά έντονη κριτική στα μέσα ενημέρωσης, σε ακαδημαϊκούς, σε πολιτικούς και κοινωνικούς κύκλους στην Ευρώπη, λόγω της απάνθρωπης μεταχείρισης των αμάχων από τον τουρκικό στρατό.



Μαζί με την στρατιωτική επιχείρηση είχε αρχίσει και διωγμός με αγωγές και συλλήψεις δημοσιογράφων που επέκριναν τις δράσεις του στρατού καθώς και ακτιβιστών, που κατηγορήθηκαν από το καθεστώς για ‘υποστήριξη της τρομοκρατίας’.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr