Αντιπολίτευση Αλβανίας: «Επί τρία χρόνια ασκείται προπαγάνδα χωρίς να βρεθεί λύση»




Ιούνιος 7, 2016.

Τίρανα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Κοτζιά, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αλβανία και εκτίμησε ως πολύ σημαντικές τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα.




Ωστόσο, ο Μπάσα σε δελτίο Τύπου του κόμματος τονίζει ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν χωρίς προκατάληψη και με θάρρος να βρεθούν λύσεις, μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και δράση μεταξύ των δύο μερών.



Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του, λέγοντας ότι επί τρία χρόνια ασκείται υπερβολική ρητορική και προπαγάνδα, αλλά δεν έγινε καμία συγκεκριμένη δράση και από τις δύο κυβερνήσεις για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.



«Το ζήτημα του παράλογου καθεστώτος της εμπόλεμης κατάστασης,  η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της κοινότητας των Αλβανοτσάμηδων ως ανθρώπινο θεμελιώδες δικαίωμα,  τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Αλβανών στην Ελλάδα και άλλα θέματα εκκρεμούν μεταξύ των δύο χωρών και πρέπει να αντιμετωπισθούν το συντομότερο δυνατόν εμπρός από το κοινό ευρωπαϊκό όραμα».



Ο Μπάσα πρόσθεσε ότι «η ακύρωση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία είναι ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνον λόγω αντίληψης, αλλά κυρίως για τα δικαιώματα των Αλβανών πολιτών και ιδιαίτερα των Τσάμηδων ( που θα οδηγήσει στη διεκδίκηση ακίνητων περιουσιών του περασμένου αιώνα στην ελληνική επικράτεια».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr