Έκθεση τουρκικής αστυνομίας: Στη χώρα υπάρχουν τέσσερα στρατόπεδα τρομοκρατών




Ιούνιος 26, 2016.

Τέσσερις καταυλισμοί διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, στους οποίους υπάρχουν περίπου 15.000 τρομοκράτες, βρίσκονται στην Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία.




Αυτό δημοσίευσε το πρακτορείο Dogan, παραθέτοντας έκθεση της αστυνομίας που την εκπόνησε κατόπιν καταγγελιών, όπως αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Οι ομάδες αυτές των τρομοκρατών αναφέρονται στο «Ισλαμικό Κράτος», «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», «Κετίμπετ ουλ Ταλιμπάν». 



Τα τέσσερα στρατόπεδα στα οποία εκπαιδεύονται τρομοκράτες βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές -στα σύνορα με τη Συρία, αριθμούν περίπου 14.500 μαχητές. Πρόκειται για τα στρατόπεδα Άτμαν, Αεκρομπάτ, Άναντα και Χαρίμ –Ταφάρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντιγιαρμπακίρ.
Η έκθεση προσθέτει ότι  οι εκπαιδευόμενοι τρομοκράτες προέρχονται από τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.



Η προετοιμασία αυτής της υποδομής έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 21ου αιώνα και διοργανώθηκε από την ‘Αλ Κάιντα’, στην οποία στη συνέχεια εντάχθηκαν και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη Συρία το 2011, οι ομάδες αυτές μετακινήθηκαν στη Συρία μεταφέροντας από την Τουρκία όπλα και πυρομαχικά από τα τουρκικά σύνορα.



Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται «στο λυπηρό αυτό γεγονός, ότι στην τουρκική επικράτεια βρίσκονται στρατόπεδα τρομοκρατών που διεισδύουν στη Συρία, βλάπτοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας μας», αναφέρει η έκθεση.



Η αστυνομία προειδοποίησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθεί και η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων από αυτούς τους τρομοκράτες  στην Τουρκία, επειδή οι ιδεολογία αυτών των ομάδων  είναι εχθρική προς τη δημοκρατία».



Το δημοσίευμα προκαλεί έκπληξη για την κοινοποίηση αυτή από την τουρκική αστυνομία, καθώς η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών είναι γνώστης όλων των δραστηριοτήτων κάθε ομάδας εντός και εκτός της τουρκικής επικράτειας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr