Η Τουρκία αγοράζει σιτάρι από την τρομοκρατική οργάνωση ‘Αλ Νουσρα’



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι τρομοκράτες προσφέρουν καλή τιμή για το σκληρό σιτάρι προκειμένου να το μεταφέρουν από τη Συρία στην Τουρκία

Ιούνιος 14, 2016.

Οι τρομοκράτες της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Συρία, πωλούν σιτάρι στους Τούρκους που το αγοράζουν  από τους Σύριους αγρότες.




Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Σαμ Τάιμς Σίριι», η μεταφορά του σιταριού άρχισε από διάφορες περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας προς την Τουρκία.



Η ιστοσελίδα επικαλείται τοπικές πηγές που λένε ότι από την αρχή του μήνα οι τρομοκρατικές ομάδες σε αντίθεση με τη συριακή κυβέρνηση πλήρωσε τους αγρότες με 225 δολάρια ανά τόνο τον σκληρό σίτο.



Οι τρομοκράτες παραδίδουν το σιτάρι στην Τουρκία, την ίδια στιγμή που γνωρίζουν ότι  ο λαός της Συρίας αντιμετωπίζει ισχυρή ανθρωπιστική κρίση και τεράστια έλλειψη αλευριού.



Ο οργανισμός τροφίμων και γεωργίας, στις αρχές του τρέχοντος έτους (2016) ανακοίνωσε ότι η παραγωγή σίτου στη Συρία, μειώθηκε κατά 40% και έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr