Συρία: Ο στρατός ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο πετρελαιοπηγής δυτικά της Ράκα




Ιούνιος 20, 2016.


Ο συριακός στρατός συνεχίζοντας την προέλασή του στην περιοχή αλ Τάμπκα στη δυτική Ράκα, εκδίωξε τους τρομοκράτες του Daesh από μία- τη σημαντικότερη- πετρελαιοπηγή στην περιοχή.




Η πετρελαιοπηγή ‘Ατ Τάουρα’ ήταν μία από τις κύριες πηγές εσόδων για τους τρομοκράτες του Daesh,  της οποίας ο μεγαλύτερος όγκος του αργού πετρελαίου διοχετεύονταν στην Τουρκία.



Μετά την κατάληψη της περιοχής ‘Ατ Τάουρα’, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην κατοικημένη περιοχή αλ Ομάρ και στην συνέχεια κατέλαβαν αγροτικές εγκαταστάσεις στην αλ Ατζράβι, μόλις δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση  Αλ Τάμπκα.



Ο στρατός της Συρίας καθαρίζοντας την περιοχή από τους τρομοκράτες εντόπισε στη νότια πλευρά της αεροπορικής βάσης Αλ Τάμπκα, μεγάλη αποθήκη όπλων του ‘ισλαμικού κράτους’, που τα άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες πιεζόμενοι από τις σφοδρές επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.



Αποθήκη στρατιωτικού υλικού των Ισλαμιστών βρέθηκε επίσης στην περιοχή των κοιτασμάτων πετρελαίου Σατίγιε.



Υπήρχαν κρυμμένα διάφορα πυρομαχικά,  υπήρχε κυρίως, ένας μεγάλος αριθμός οβίδων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr