Διεθνές Σεμινάριο με θέμα η σλαβική γλώσσα των Σκοπιανών





Ιούνιος 11, 2016.


Ογδόντα επιστήμονες από 17 χώρες θα συμμετάσχουν στη ετήσιο Διεθνές Σεμινάρι για τη Σλαβική Γλώσσα των Σκοπιανών στη Φιλολογία και στον Πολιτισμό, που διοργανώθηκε από πανεπιστήμιο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των  Σκοπίων.




 Από σήμερα μέχρι τις 26 Ιουνίου, εντόπιοι και ξένοι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τις έρευνές τους στη σλαβική γλώσσα των Σκοπιανών.



Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο είναι φοιτητές που για πρώτη φορά ασχολήθηκαν  με τη σλαβική γλώσσα των Σκοπιανών στα πανεπιστήμιά τους, αλλά είναι και άλλοι  που έχουν κάνει έρευνες για τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό των Σκοπιανών καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων που μελέτησαν έργα στην εντόπια  σλαβική γλώσσα.



Φέτος η εκδήλωση γίνεται μετά από 1100 χρόνια από το θάνατο  του Κλήμεντου,  ιδρυτή της Φιλοσοφικής Σχολής Οχρίδας, 70 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση της σύγχρονης σλαβικής γλώσσας των Σκοπίων και 70 χρόνια από την δημοσίευση των πρώτων βιβλίων για παιδιά στη ίδια γλώσσα.



Ένα μεγάλο μέρος του Σεμιναρίου θα ασχοληθεί με τα θέματα αυτά, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr