Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλησίασε επικίνδυνα ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μεσόγειο




Ιούνιος 29, 2016. βίντεο


Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ‘Γκρέιβς’ πλησίασε επικίνδυνα τη ρωσική φρεγάτα «Γιάροσλαβ Μάντρι», παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας και τις διμερείς συμφωνίες, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.




«Στις 17 Ιουνίου στην Ανατολική Μεσόγειο, το αμερικανικό αντιτορπιλικό ‘Γκρέιβς’ πλησίασε επικίνδυνα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στην ανοικτή θάλασσα,  περίπου στα 60- με 70 μέτρα στην αριστερή πλευρά του  και διέσχισε την πορεία της φρεγάτας ««Γιάροσλαβ Μάντρι», στην επικίνδυνη απόσταση των 180 μέτρων», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



Η ανακοίνωση αναφέρει ότι  το αμερικανικό πλοίο παραβίασε κατάφωρα τους διεθνείς κανονισμούς για την αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα.



Το υπουργείο πιστεύει ότι παραβιάστηκε η ρωσο-αμερικανική συμφωνία του 1972 που αναφέρεται «στην αποφυγή ατυχημάτων στη θάλασσα και τον εναέριο χώρο πάνω από αυτήν».



«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας με μια αξιοζήλευτη υποκρισία κατηγόρησε Ρώσους αεροπόρους και ναυτικούς για ερασιτεχνισμό.



Αλλά, αυτό το περιστατικό με τον επικίνδυνο  ελιγμό, δείχνει ότι οι Αμερικανοί ναύτες2 έχουν ξεχάσει τις βασικές αρχές ασφάλειας ναυσιπλοΐας και δεν σκέφθηκαν τις πιθανές συνέπειες αυτών των επικίνδυνων ελιγμών σε μια περιοχή με έντονη θαλάσσια κυκλοφορία», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr