Ο Ερντογάν καλεί τις τουρκάλες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά




Ιούνιος 6, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε έκκληση στις Τουρκάλες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, επισημαίνοντας ότι  «η ζωή μιας γυναίκας χωρίς τεκνοποίηση είναι ατελής».




Ο αρχηγός του κράτους, δήλωσε ότι υποστηρίζει την επιθυμία των γυναικών να δημιουργήσουν μια καριέρα, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στο να έχουν παιδιά, όπως σημειώνει το Black Sea News, στη ρωσική.



Πριν από μία εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός και η αντισύλληψη δεν χρειάζεται  να υπάρχει στις μουσουλμανικές οικογένειες. 


Οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή μεταξύ των ακτιβιστών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών.



Σύμφωνα με τις στατιστικές, το περασμένο έτος ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε σε 78.741.000 άνθρωποι. Το 2000 ο πληθυσμός ήταν λιγότερος από 68 εκατομμύρια.



Αλλά ο Ερντογάν έχει καταστήσει σαφές ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους για να επιτύχει «μεγάλους στόχους». Μια ισχυρή οικογένεια είναι το κλειδί για ένα ισχυρό κράτος», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr