Ο Γκρούεφσκι κατέγραφε συνομιλίες του Βούλγαρου πρωθυπουργού με τη βουλγαρική πρεσβεία




Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορισοφ (α) με τον επικεφαλής του SDSM των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ κατά την περσινή συνάντησή τους στη Σόφια

Ιούνιος 8, 2016.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  Ζόραν Ζάεφ, έδωσε στη δημοσιότητα ηχογραφημένες συνδιαλέξεις ξένων πολιτικών. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, όπως δημοσίευσε τη εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ την οποία επικαλείται το Bgnes.




Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις αρχές Φεβρουαρίου  του 2015 ο Ζόραν Ζάεφ άρχισε να δημοσιεύει παράνομες ηχογραφημένες συνδιαλέξεις κορυφαίων δημοσίων προσώπων των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Νίκολα Γκρούεφσκι.



Σύμφωνα με τον Ζάεφ, στη χώρα, έχουν υποκλαπεί συνομιλίες πάνω από 20 χιλιάδες άτομα.
 Η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι είχε κατηγορήσει τον Ζάεφ ότι με τις αποκαλύψεις αυτές  εξυπηρετεί ξένες δυνάμεις και επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης με παράνομα μέσα.



 Ο Ζάεφ, που είχε ονομάσει τις δημοσιεύσεις αυτές, ως «βόμβες» αρνήθηκε ανάμειξη ξένων υπηρεσιών στην υπόθεση και κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων ότι ενεργούσαν κατόπιν εντολών της κυβέρνησης.



Στις υποκλοπές αυτές που παρουσιάσθηκαν σήμερα, ο Μπόικο Μπορίσοφ μιλά με τους αξιωματούχους της βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια και τους προτρέπει να είναι προσεκτικοί στις συνήθειές τους μετά την εργασία.



Μερικοί από αυτούς, ωστόσο, είχαν οικείες σχέσεις με άλλους διπλωμάτες, όπως ήταν μια Βουλγάρα διπλωμάτης με τα αρχικά С.Ш που κατάγεται από τη Σόφια και είχε σχέσεις με τον πρέσβη της ΕΕ στα Σκόπια, Άιβο Όραβ.



Ο Ζόραν Ζάεφ είχε επισκεφθεί τη Σόφια στις 29 Μαΐου του 2015 και είχε γίνει δεκτός από τον Μπορίσοφ, είχε συναντηθεί και με τον επικεφαλής του βουλγαρικού σοσιαλιστικού κόμματος, όπως σημειώνεται.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr