Ιράκ: Απελευθερώθηκε η Φαλούτζα- εκδιώχθηκαν οι τρομοκράτες του Daesh




 Ιούνιος 17, 2016.



Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ιράκ, δήλωσε την Παρασκευή την πλήρη απελευθέρωση της Φαλούτζα, μετά από  κυριαρχία στην πόλη των Ισλαμιστών για περίπου δύο χρόνια.




Ο διοικητής της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ, υποστράτηγος  Ράεντ Σάκερ Τζουντάτ, σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση της χώρας,  μιλώντας από το κέντρο της πόλης Φαλούτζα, δήλωσε ότι η πόλη έχει πλήρως εκκαθαρισθεί  από τους τρομοκράτες του Ντάες (Daesh).



Εξάλλου, ο διοικητής των επιχειρήσεων  για την απελευθέρωση της Φαλούτζα, Αμπντόλ Βαχάντ Σάεντι, είπε στην κρατική τηλεόραση ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του συνόλου της πόλης και των δημοσίων κτηρίων.



Ο Ιρακινός Στρατός συνέχισαν τις προόδους τους στην πόλη Φαλούτζα την Παρασκευή, κερδίζοντας επιπλέον στρατηγικές περιοχές.



Η νίκη από τις ιρακινές δυνάμεις ήρθε ως συνέχεια των συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές του ISIS στη δυτική επαρχία του Ιράκ, Ανμπάρ, όπως σημειώνει το πρακτορείο Fars.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr