Το PKK ισχυρίζεται ότι σκότωσε 7.000 Τούρκους στρατιώτες



Ο Μουράτ Καραγιλάν μιλά για χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, αρνούμενος τις δημόσιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου


Ιούνιος 23, 2016.


Ανώτερος διοικητής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ)  διέψευσε τους τουρκικούς ισχυρισμούς για μερικές εκατοντάδες νεκρούς και δήλωσε ότι το ΡΚΚ έχει σκοτώσει 7.000 Τούρκους στρατιώτες.




 Ο Μουράτ Καραγιλάν, σε συνέντευξή του στην κουρδική τηλεόραση Sterk TV που έχει έδρα στην Ευρώπη, με την αρμοδιότητα του στρατιωτικού διοικητή του ΡΚΚ, δήλωσε ότι ο πραγματικός φόρος του τουρκικού στρατού είναι συγκλονιστικός και οι επίσημες στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση δεν είναι αληθινές.



«Κατά τη διάρκεια δέκα μηνών από τις μάχες μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, περίπου 2.345 Τούρκοι του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του PKK και  4.362  Τούρκοι στρατιώτες και στρατοχωροφύλακες σκοτώθηκαν από τις κουρδικές  μη στρατιωτικές μονάδες προστασίας (YPS)», είπε ο Καραγιλάν.



Οι YPS είναι ένοπλοι σχηματισμοί της νεολαίας του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) που ιδρύθηκε στην Νουσαϊμπίν στα τέλη Δεκεμβρίου για να υπερασπισθεί τις γειτονιές  και να αποκρούσει τις επιθέσεις των τουρκικών κρατικών δυνάμεων, όπως αναφέρει το «Κουρδιστάν 24».



Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από την κουρδική πλευρά ο Καραγιλάν είπε ότι «μαρτύρησαν περίπου 345 αντάρτες του PKK και 376 μαχητές του YPS, ενώ 12 Κούρδοι μαχητές τόσο από το PKK, όσο και από το YPS, συνελήφθησαν.



Όσον αφορά τις επιχειρήσεις επί του εδάφους και στον αέρα, ο Καραγιλάν είπε ότι από τον περασμένο Ιούλιο, ο τουρκικός στρατό εξαπέλυσε 275 στρατιωτικές χερσαίες επιχειρήσεις και 581 αεροπορικές επιδρομές στις κουρδικές περιοχές και βάσεις.



Η τουρκική κυβέρνηση είχε εκδώσει διάφορες εκθέσεις με άλλα στοιχεία πριν από δύο μήνες.
Μάλιστα, ο πρόεδρος Ερντογάν, σε ομιλία του στους διοικητές και αξιωματικούς του τουρκικού στρατού  στην στρατιωτική ακαδημία της Κωνσταντινούπολης στις 28 Μαρτίου είχε δηλώσει ότι ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας (στρατοχωροφυλακή) σκότωσαν περίπου 5.359 τρομοκράτες του PKK από τον περασμένο Ιούλιο.



Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήρθαν αμέσως μετά τη δημοσίευση από το κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι έχουν σκοτωθεί 4.432 αντάρτες του PKK από τις 22 Ιουλίου του περασμένου έτους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr