Η σορός Πορτογάλου μαχητή του YPG επαναπατρίσθηκε




Ιούνιος 30, 2016.

Καμισλί.

Η σορός του Πορτογάλου μαχητή των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής μεταφέρθηκε στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, από  όπου θα σταλεί στην οικογένειά του στην Πορτογαλία.


Πρόκειται για τον Μάριο Νούνες που σκοτώθηκε πολεμώντας κατά των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’ «όχι μόνο για την υπεράσπιση των Κούρδων, αλλά και για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας», όπως δήλωσε  η ανώτερος διοικητής των  γυναικείων τμημάτων YPG,  η Ρόι Χαμπούρ.


Ο Μάριο Νούνες εντάχθηκε στις YPG του συριακού Κουρδιστάν τον Φεβρουάριο του 2015.


Πέρσι το πορτογαλικό περιοδικό «Sábado» φιλοξένησε συνέντευξη του Νούνες, που ήταν ένας από εξέχοντες μαχητές της πολεμικής αεροπορίας  της Πορτογαλίας, είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να ενωθεί με τους Κούρδους της Συρίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


«Ο Νούνες είναι ο πρώτος Πορτογάλος μαχητής για να ενωθεί  με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και παλεύει στην πρώτη γραμμή, αποκτώντας την εκτίμηση των συναδέλφων του», ανέφερε το «Sábado».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr