Κούρδοι: Απέκρυψε η Τουρκία το θάνατο 28 στρατιωτών στο Ντιγιαρμπακίρ




Ιούλιος 6, 2016.

Κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι στην επιχείρηση του τουρκικού στρατού  στις 20 Ιουνίου στην περιοχή Αμέντ του Ντιγιαρμπακίρ, όπου έλαβαν μέρος χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες,  σκοτώθηκαν 28 από αυτούς.




Η δήλωση έγινε στις αρχές Ιουλίου από το κουρδικό Κέντρο Λαϊκής Άμυνας (HSM) που σημειώνει ότι «στόχος της επιχείρησης ήταν  η καταπολέμηση των ανταρτών, ο εκφοβισμός των πατριωτών στην περιοχή και, επίσης, στόχευε,  στη μετανάστευσή τους».



Η τουρκική επιχείρηση κατά των ανταρτών, στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ κράτησε 13 ημέρες , βομβαρδίζοντας την περιοχή Αμέντ, συλλαμβάνοντας Κούρδους αντάρτες και βασανίζοντάς τους για να ομολογήσουν τα κρησφύγετα των αυτονομιστών.



«Η κυβέρνηση (της Τουρκίας)  του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti),  δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και όπως πάντα κατέφυγε στον ψυχολογικό πόλεμο, προσπαθώντας να νοθεύσει τα αποτελέσματα αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης», σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr