Σερβία: Τζιχαντιστές απειλούν με δολοφονία τον πρώην Μουφτή του Σάντζακ




Ιούλιος 2, 2016.

Τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν απειλήσει  με δολοφονία τον πρώην Μουφτή της επαρχίας Σάντζακ, Μουαμέρ Ζούκορλιτς, νυν βουλευτή του Κοινοβουλίου της Σερβίας.




Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν φοβάται τις απειλές αλλά ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της απειλής.
«Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για σοβαρή απειλή. Δεν με φοβίζει, δεν πρόκειται να σταματήσω την πολιτική της συμφιλίωσης. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Ζούκορλιτς.



Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη του ISIS «Furat Media» ο Ζούκορλιτς πρέπει να δολοφονηθεί και κάνει έκκληση σε Βόσνιους υποστηρικτές του ‘ισλαμικού κράτους’ να σκοτώσουν τον βουλευτή  του σερβικού κοινοβουλίου.



Η πηγή που δημοσιεύει τις πληροφορίες αυτές  αναφέρει ότι «οι απειλές αυτές σηματοδοτούν τις νέες δραστηριότητες του ISIS στην περιοχή μας. Το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι ο μόνιμος εχθρός του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων».



Ο Ζούκορλιτς ήταν υποστηρικτής της αυτονομίας της επαρχίας Σάντζακ, αλλά αργότερα, ως εκλεγμένο μέλος του σερβικού κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συμφιλίωσης των μουσουλμάνων της επαρχίας αυτής με το σερβικό κράτος.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr