Σκόπια: Νέες περικοπές στα ευρωπαϊκά κονδύλια




Ιούλιος 6, 2016.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την περαιτέρω περικοπή των κονδυλίων που είχαν διατεθεί για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής προς τη Βουλγαρία, ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ, ως προενταξιακή βοήθεια στα Σκόπια.




Η περικοπή αυτή προστίθεται στα 27 εκατομμύρια που περικόπηκαν πρόσφατα,  λόγω της ασυνέπειας του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων και στην απροθυμίας του να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.



Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση των Σκοπίων στερείται του δικαιώματος να διαχειρίζεται η ίδια τα χρήματα της ΕΕ και όλες οι αποφάσεις μεταβιβάζονται στις Βρυξέλλες.



Ως βαρύ πλήγμα χαρακτηρίζεται  η απόφαση των Βρυξελλών, επιβεβαιώνοντας τη βαριά δυσφορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η κυβέρνηση δεν δείχνει πολιτική βούληση να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να βρει μια γρήγορη λύση στην πολιτική κρίση.



Η ανακοίνωση της νέας περικοπής έγινε από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσίγιαντιτς που διευκρίνισε ότι δεσμεύονται τα χρήματα  για τη σιδηροδρομική σύνδεση Σκοπίων- Σόφιας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr