Σκόπια: Κομματικές αψιμαχίες μεταξύ δεξιών και σοσιαλιστών για ΝΑΤΟ




Ιούλιος 12, 2016.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ  στη Βαρσοβία, για ένταξη του νοτιο σλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM),  μόνο εφ’ όσον  διευθετηθεί η διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα, πυροδότησε αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο κύριων κομμάτων  στα Σκόπια: του δεξιού VMRO-DPMNE και του σοσιαλδημοκρατικού  SDSM.




Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κατηγόρησε  το κυβερνών VMRO,  ότι εξαιτίας  της διαφθοράς και των σκανδάλων έστειλε στη σύνοδο κορυφής  του ΝΑΤΟ τον υπουργό Εξωτερικών «που δείχνει την εγκληματική διαφθορά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι που έχει καταντήσει το ευρω-ατλαντικό μέλλον της χώρας τυχερό παιχνίδι», όπως είπε ο Μαξίμ Ντιμιτριέφσκι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του SDSM.



Αντιδρώντας το VMRO-DPMNE, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο Μαξίμ Ντιμιτριέφσκι και το SDSM «πιθανώς δεν βλέπουν ότι η χώρα δεν έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο λόγω της αντίθεσης από την Ελλάδα,  με τις απειλές της και το βέτο της».



Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα –σημειώνει το δημοσίευμα- στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, επαναλήφθηκε ότι το μόνο εμπόδιο για ένταξη των Σκοπίων είναι η αντίθεση  της Ελλάδας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr